Öland – en del av Sveriges skafferi

I den mån vi har pensionatsgäster som bokat våra Naturdagar och ligger på pension serverar vi vår pensionatsmiddag med huvudprotein och dessert samt diverse olika tillbehör

 

Övriga gäster är välkomna att ansluta på middagen i mån av plats och förbokning. 

Meny Kristihimmelsfärd Torsdag   380 kr  Serveras i buffé

Varmt – Persiljesås, potatispuré, rostade jordärtskockor, ugnsbakade hela champinjoner.

Kallt – Tjälknöl på dovhjort, rårörda lingon, rödbetor med ädelost, saltade rovor

Sötsak och kaffe/te.

Endast förbokningar

Meny Kristihimmelsfärd Fredag  360 kr Serveras i buffé

Varmt – Färsk potatis, Paj i någon form

Kallt – Rökt kummelrygg, kall majonnässås med dill & ägg,  marinerade bönor, picklad lök & gräddfil, Sallad med avocado, färsk grön sparris.

Sötsak och kaffe/te.

Endast förbokningar

Meny Kristihimmelsfärd Lördag  495 kr Serveras i buffé

Förrättsbuffé – 4 sort sill, råmarinerad lax & tonfisk, krogrökt lax, ägghalvor, 3 sort.- kallskuret, västerbottenpaj.

Varmrätt  – Lamminnanlår, rödvinssås, Gratäng med potatis, lök, ädelost, rostade rotfrukter.

Sötsak och kaffe/te.

Endast förbokningar

Pensionatsmiddag – serveras i buffé. Dukas fram 18.30 – bort 20.00

Menyn gäller från 12 maj. Under Kristi Himmelsfärd serveras annan meny.

Måndag & Torsdag   340 kr  

Varmt – Lenrimmat bröst från kalkonhöna, Ört & vitvinssås, Paj i någon form

Kallt – Saltade grönsaker, Grönsallad, Rödbetor med mögelost, Het kräm på yoghurt & riven ost, Dillgurka

Sötsak och kaffe/te.

Endast förbokningar

Tisdag & Fredag  360 kr

Varmt – Färsk potatis, Broccoli gratinerad med dijonnaise, Paj i någon form

Kallt – Rökt kummelrygg, kall majonnässås med dill & ägg,  marinerade bönor, picklad lök & gräddfil, Sallad med avocado

Sötsak och kaffe/te.

Endast förbokningar

Onsdag & Lördag  380 kr

Varmt – Rödvinssås, Gratäng med potatis, lök, ädelost, Ugnsbakade hela champinjoner

Kallt – Råmarinerad lax, Tjälknöl på dovhjort, Marinerade oliver, Tomatsallad med mozzarella, Saltade rovor

Sötsaker och kaffe/te.

Endast förbokningar

Söndagar och luncher stängt.

Bo Pensionat – Långa kok, stoppade korvar och krogrökta råvaror.

Vi älskar att laga mat, vi värdesätter själv en god måltid, men vi har inte alla samma uppfattning om vad som är gott.

Vår mat kan uppfattas gammaldags, vi bräserar, långkokar, stoppar korv och röker fisk & kött. Utöver detta så försöker vi givetvis vara med i det som händer för dagen, men vår ambition är inte att servera pasta eller halvfabrikat…det gör andra bättre än oss.

Bo Pensionat är en utpräglad fisk & köttkrog eftersom vi själva styckar, stoppar och röker våra produkter. Vi uppskattar därför oerhört mycket om du informerar oss om dina övriga önskemål innan incheckning.

Vi kan erbjuda vegetariska alternativ på vår pensionatsbuffé men arbetar inte med veganska produkter. Smör, grädde och ostar används i vår matlagning.

Vad serveras på Bo Pensionat post-Corona.

Pandemin har varit en prövning i många avseenden. Att arbeta med råvaror som ligger nära oss rent geografiskt, men även miljömedvetet och hållbart blir än viktigare.

Vi har genom 2020 & 2021 fått tänka annorlunda när det gäller utbudet för att minimera svinn och för att få en hållbar ekonomisk modell.

A la cartemenyer är något vi pausar tills vi får koll på i vilken omfattning intresset finns.

Konferens

Vi är perfekta för konferensen upp till 20-26 gäster.

Läs mer om våra konferenser här.

 

Package Image

Matidé & ursprung

Vi lagar vår mat från grunden och låter oss influeras av råvaror från Öland, Småland och Sverige. Gärna i den ordningen och efter säsongens variationer.