Öland – en del av Sveriges skafferi

Långa kok, stoppade korvar och krogrökta matvaror.

Vi älskar att laga mat, vi värdesätter själv en god måltid, men vi har inte alla samma uppfattning om vad som är gott.

Vår mat kan uppfattas gammaldags, vi bräserar, långkokar, stoppar korv och röker fisk & kött. Utöver detta så försöker vi givetvis vara med i det som händer för dagen, men vår ambition är inte att servera pasta eller halvfabrikat…det gör andra bättre än oss.

Grillsommar på Bygatan29

Någonstans runt midsommar byter vi skepnad och växlar över till vår sommaridé.

I sju veckor ägnar vi oss åt utematlagning tre dagar i veckan. Ölandslamm, vilt och närproducerat nötkött, hemgjorda korvar samt vår stora grönsaksbuffé. Kaffe och sommartårta ingår givetvis.
Dagarna mellan grillkvällarna erbjuder vi barmeny & snacks.

Bröllop på Bo pensionat

Anrika, romantiska Bo Pensionat med sin nyrenoverade matsal och mysiga lounge är rätt plats att fira bröllop på. Vi hjälper er gärna med er hittills häftigaste upplevelse!

Vi har möjlighet att erbjuda hela pensionatet med rum och matsalar vid bröllopsarrangemang. Mellan 35-50 gäster kan övernatta beroende på möblering i våra stora rum.

Välkomstskålen serveras vid vackert väder i vår härliga trädgård eller inne på pensionatet vid sämre väderlek. Vintertid kan sällskapet samlas runt den sprakande brasan och skåla för brudparet.

Vi arbetar mestadels med säsongsbetonade menyer och sätter ihop den i samråd med er. Därför har vi inga färdiga menyer utlagda på vår hemsida, men det är ju ingen hemlighet att dom i stor utsträckning kretsar kring vår Matidé!

Priser
Meny: mellan 425-725 kr/kuvert, beroende på antal rätter, val av buffé och säsong.
Kaffe och bröllopstårta(obs! ca pris beroende på tårta) – 75 kr/kuvert
Vid tårta i er egen regi, sker transport till och från pensionatet av kunden och serveringsavgift tillkommer på 40 kr inkl. kaffe.
Dryckespaket(Välkomstskål, vin/öl till förrätten, vin/öl till huvudrätten, dessertvin, avec), från 315 kr/kuvert, beroende på mängder, och vinval.
Vickning: från 85 kr/person

Package Image

Matidé & ursprung

Vi lagar vår mat från grunden och låter oss influeras av råvaror från Öland, Småland och Sverige. Gärna i den ordningen och efter säsongens variationer.